Svitavský teror

Exkluzivní reportáž z města hrůzy, aneb noční můra lorda Tennysona se stává skutečností…

Zní to téměř neuvěřitelně, vezmeme-li v potaz závažnost celé situace, ale Policie ČR se až nyní uvolila vypustit na veřejnost informace o psím zabijákovi, který již drahnou dobu terorizuje nepředstavitelně brutálním způsobem místní obyvatele a jejich psí miláčky především. Surová brutalita a hrůznost těchto zpráv je přímo šokující! Zopakujme si tedy známá fakta tohoto otřesného případu. V dnešním (tj. 14. 3. 2006) čísle Hradeckých novin se objevil pouze malý odstavec (!!!) informující o „psím kříženci akity a vlčáka, který se pohybuje po stále stejné trase a po cestě napadá průchozí menší psí plemena“.

Tato banální noticka stěží postihuje pravou podstatu problému. Je důvod se obávat, že pes v tomto případě představuje pouhého pěšáka na pozadí něčeho mnohem děsivějšího. Je důvodné podezření, že pes by mohl být organizován a veden nějakou dosud neznámou zájmovou skupinou, jako je například nechvalně známá ZCPV (Zastánci chovu velkých plemen). Jeden náhodný očitý svědek dokonce tvrdí, že psa na konci jeho pravidelné záškodnické obchůzky vyzvedával „velký hranatý automobil“ (myslel nejspíše dodávku – pozn. aut.). Bohužel si pak svědek již nedokázal vybavit, zda do automobilu nastupoval člověk nebo opravdu tento pes. Možná to byl člověk nesoucí psa.

Každopádně nejhorším útokem byl pondělní frontální atak na jezevčíka Matěje, kterému se zabiják zakousl do nohy. Jen díky jekotu majitelky byl záškodník zahnán a Matějova zhnisaná noha byla po příslušné veterinární péči zachráněna. Útok ale může opět přijít, a to v podstatě kdykoliv. Pes se totiž ihned vrátil na průchozí trasu k vyhlížení dalších obětí.

Mluvčí svitavské policie nám sdělila, že má v úmyslu co nejdříve vydat úplný zákaz vycházení obyvatel z domů – a to až do odvolání. Zároveň mají v plánu vyvěsit varovné letáky s prozaickým textem „Pozor na zlého psa“. Není jasné, kdo bude letáky číst, když nebudou smět obyvatelé vycházet. Ale i to chce policie brzy objasnit.

Místní radniční sniper, pan Josef P. (alias Geronimo), potvrdil naše nejčernější obavy, když prohlásil, že u jeho Accuracy se zadrhl otočný, odsuvný závěr kvůli špatnému úhlu otevření uzamykacích ozubů (ten musí být 60 stupňů, jak jsme se poté dozvěděli). Pochopili jsme to ale až po jeho konstatování, že „bouchačka nejede“. Pes už si tedy může dělat s obyvateli Svitav doslova co se mu zachce.

Duchovní místní pseudocírkve „Jáhenství soudného dne“, pan Celestius Smrčka nám prozradil, že podle něho má celá záležitost s vraždícím (zde předjímáme) psem ryze náboženský charakter. Do mikrofonu nám byl ochoten sdělit pouze „Hospodine, smiluj se nad námi“. Mimo mikrofon nám pak vysvětlil, že již v obskurním Tomášově evangeliu se lze dočíst o strašném psovi, který přijde v poslední dekádě před globálním oteplením. Pan Smrčka již odmítá opustit prostor opevněné centrální kazatelny své fary.

Poslední osobou, která nám byla ochotna sdělit zajímavé informace byl místní opilec, pan B. Z. (přezdívka RocketMan, pod tímto nickem vystupuje i na Xchatu – pozn. aut.). Po několika panácích se s námi podělil o svou představu psa jakožto dokonalého stratéga s briskním analytickým myšlením. Pes ví přesně, kde způsobí největší škody a možná používá i GPS konzoli pro průběžné zjišťování své aktuální polohy. Zřejmě má i vazby na leckterou vysoce postavenou osobnost v místní správě. Někdo nad psem drží ochrannou ruku a navíc mu poskytuje nejmodernější vybavení. Možná v tom mají prsty Izraelci.

Pes dále šíří hrůzu. Jedinou výhodou, kterou proti němu máme je, že víme přesně, kudy pes chodí, protože se pohybuje po stále stejné trase, navíc i ve shodnou denní dobu. Většinou to je mezi 9:13 až 9:27 a konec pak mezi 11:04 až 11:18 SEZČ. Jestli tohoto cirkadiánního cyklu bude možné k lokalizaci a neutralizaci psa využít, policie teprve vyhodnocuje. A tak nezbývá než doufat, že Matěj a jemu podobní pejsci se brzy budou moci po Svitavách pohybovat beze strachu před zubatým monstrem.

———

Zdroj: Dnešní výtisk Hradeckých novin

———

Leave a Comment

Filed under Recese a humor, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *