SENZACE STOLETÍ!!!

Neptačí dinosauři nevymřeli! Nepřežili však v žádné odlehlé tropické oblasti Amazonie nebo centrální Afriky, ale přímo v srdci našich Orlických hor!

Toto není fotomontáž. Teprve před několika dny autonomní testy DNA potvrdily, že tato napůl pohřbená mršina rohatého dinosaura opravdu patří neznámému druhu obratlovce. Živočich uhynul asi před 15 lety a byl zřejmě blízce příbuzný známému svrchnokřídovému rodu Triceratops. Délka tohoto subadultního exempláře byla odhadnuta na 6,5 metru a jeho hmotnost zaživa asi kolem dvou tun. V současnosti již probíhají rozsáhlé biozonální výzkumy v celé oblasti (jejíž lokaci ze zřejmých důvodů neupřesním). Snahou biologů celého světa je teď objevit skrytou populaci těchto posledních svědků dávných dob a zajistit jejich genofond. Mediální agentury od Spojených států po Japonsko se hromadně sjíždějí na východ naší země v očekávání těchto nových a vzrušujících okolností. Přitom k převratnému objevu, který může být srovnáván snad jen se znovunalezením bájné Atlantidy, došlo zcela náhodně, když šel autor hledat houby. Těch potom taky objevil poměrně hodně, hlavně ale babky a půlhříbky 🙂 (pro méně chápavé – jedná se samozřejmě o recesi)

———

Napůl pohřbená mršina velkého rohatého dinosaura, který dostal jméno Hlukyceratops kounoviensis. Ve skutečnosti podle nových údajů pochází z hornin Kounovského souvrství o stáří 66,0 milionu let. Snímek: Autor

———

Leave a Comment

Filed under Česká paleontologie, Ptakopánví dinosauři, Recese a humor, Spekulativní paleontologie, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *