Dějiny Plotišť a mladoprvohorní sympózium

…aneb co teď letí v Hradci Králové

Jakožto člen KMS, tedy komise místní samosprávy, v Plotištích nad Labem (součást statutárního města Hradce Králové) – a zároveň historik v „embryonálním“ stadiu – jsem nemohl odolat požadavkům okolí, a musel jsem přispět svojí zatím velmi skromnou troškou do mlýna. Pro plotišťský web jsem totiž zpracoval první díl stručných dějin této dříve samostatné obce, a to v rozmezí mladšího paleolitu až po počátek husitských válek. Dostupných pramenů je poskrovnu (a v archivu je vyhledávat nehodlám, ostatně si tam užiju i tak dlouhý studijní pobyt), proto zatím nejde o nikterak vyčerpávající přehled. Svému hlavnímu účelu – dočasnému nahrazení popisku „Článek se připravuje“ – však zatím postačuje.

O permokarbonském sympoziu jsem již na stránkách tohoto blogu informoval v první polovině července. Nyní máte možnost seznámit se dodatečně s prezentacemi i fotografickým materiálem z akce na těchto webových adresách:

http://www.gli.cas.cz/shk/Special%20publication.pdf (publikace ze sympozia)

http://www.gli.cas.cz/shk/Album/page_01.htm (fotografie)

Závěrem malé doporučení: Fanděte našim atletům v Pekingu a hlavně nezapomeňte, že Klub Dinosauří Paleontologie stále nabírá nové členy (více viz příspěvek z 29. 7.).

 

Leave a Comment

Filed under Česká paleontologie, Pozvánky a tipy, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *