The World, the Radio and the Book

…what do these „things“ have in common?

Nadpisu se neděste, určitě nemíním zastupovat váženou roli kroužků anglického jazyka pro deváťáky. Dovolím si na tomto místě toliko malé promo. Pro případné zájemce tu mám totiž dvě žhavé aktuality (nikoliv, zatím nejde o expedici do Montany, ke které sháníme sponzory): 1) Dnes vychází nové číslo starého dobrého časopisu Svět, nyní tedy říjnového čísla. Mezi mnoha zajímavými články je mj. také jeden obyčejný, jehož autorem je však moje maličkost, proto jej zmiňuji (jedná se o třístránkový počin Římané v Čechách). Prosím? Říkáte, že je to nesmysl? Ale kdepak, Římané se opravdu na naše území na přelomu letopočtu dostali a jejich vojenská přítomnost je v archeologickém záznamu stále více patrná. Více však již v samotném časopise 🙂

2) Zítra v 9:15 hod. ráno bude vysílán další rozhovor s autorem výše zmíněného článku – jedná se opět o výborný pořad (nikoliv však mou zásluhou) s názvem Techno. Na stanici Českého rozhlasu Hradec Králové lze poslouchat i online na této webové adrese: www.ceskyrozhlas.cz/vysilani/ (níže – Hradec Králové). Tématem rozhovoru bude tentokrát na blogu již zmiňovaná přednáška na hvězdárně a taktéž zmíněná nově vyšlá kniha o Alexandrovi Velikém (viz předchozí příspěvky). Opět přeji čtenářům hezké počtení i poslech o nadcházejícím víkendu.

Apropos, pokud chcete pohlédnout do tváře (přesněji řečeno, jedné z fyziognomických variant tváří) desítky tisíc let mrtvé neandrtálkyně, máte nyní takovou vzácnou možnost na webu National Geographic: http://news.nationalgeographic.com/news/2008/09/080917-neanderthal-photo.html .

 

Leave a Comment

Filed under Jiné pravěké organizmy, Pozvánky a tipy, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *