PF 2018

…aneb Co nás čeká v příštím roce

Další rok je u konce a s přáním úspěšného vstupu do toho nového přichází opět i Dinosauří blog. V tomto krátkém příspěvku chci pouze uvést několik zajímavostí a novinek, které na nás „v roce 18“ budou čekat. Začnu svými novými knižními tituly, kterých byste se měli v jeho průběhu dočkat. Stejně jako v tomto končícím roce spatří světlo světa hned dvě nové knihy, na jaře to bude již dříve avizovaný Poslední den druhohor (nakl. Vyšehrad), což je kniha, pojednávající podobně jako ta minulá o velkém vymírání na konci křídy (ovšem široké veřejnosti více přístupnou formou) a druhou knihou v pořadí bude jakýsi průvodce druhohorním safari, o tomto knižním projektu pro nakladatelství Albatros se ale v tuto chvíli ještě nebudu více rozepisovat. Na blogu se včas vše podstatné dozvíte.

———

Titulní strana mojí nové knihy Poslední den druhohor (nakl. Vyšehrad, EAN 9788074299087). Měla by vyjít v průběhu března příštího roku a na blogu bude její vydání samozřejmě včas avizováno.

———

Další velkou novinkou je, že kromě DinosaurusBlogu začnu zhruba od začátku roku spolu-provozovat další webovou stránku, zatím pouze rozpracovaný web Pravěk.info. Na tomto webu pracuji společně s paleontologem a dlouholetým kamarádem Danielem Madziou, známým například popisem našeho burianosaura nebo prvního identifikovaného zubu českého dinosaura, moravského teropoda od Brna. Více se časem dozvíte zde na mém blogu nebo přímo na zmíněném webu. Těšit se samozřejmě můžete i na další články na tomto blogu, přičemž by měla být udržena dosavadní dlouhodobá frekvence dvou nových příspěvků týdně.

A v neposlední řadě nás samozřejmě čeká i pokračování Jurského světa, tentokrát s názvem Jurský svět: Zánik říše (v originále Jurassic World: Fallen Kingdom). Trailer už je od první poloviny prosince ke zhlédnutí, samotný film by měl mít premiéru 22. června. Podle prvních ukázek by se mělo jednat o jakýsi temnější thriller s dějem točícím se kolem snahy zachránit zbývající dinosaury z ostrova (v nyní již nefunkčním parku) před úplným vyhubením v podobě mohutné vulkanické erupce. Paleontologové podle ukázek zatím příliš nadšení nejsou, ale navzdory tomu si mnozí z nich do kina nepochybně zajdou. Ostatně, já taky. Tak ještě jednou, hezký začátek roku 2018!

———

T. rex a jeho filmoví kolegové se v červnu vrátí opět na plátna kin, tentokrát již v pátém pokračování původního Jurského parku. Překoná nový film rekordní tržby předchozího snímku z roku 2015 ve výši 1,67 miliardy dolarů? Kredit: Lewis Cozzi, Wikipedie (CC BY 2.0)

———

Leave a Comment

Filed under Jurský park a jiné filmy, Literatura, Něco o autorovi, O dinosaurech obecně, Pozvánky a tipy, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *