Poznávací kartičky Dinosauři

…aneb Ještě jedna nová publikace

Pouze formou kratšího vmezeřeného příspěvku si dovolím upozornit na další letošní publikaci s mým skromným autorstvím, která spatřila světlo světa v posledních dnech. Na rozdíl od předchozích dvou knih Nová cesta do pravěku a Legenda jménem Tyrannosaurus rex se tentokrát jedná pouze o velmi drobnou, až téměř roztomilou záležitost. Nakladatelství Bylo nebylo vydalo sadu deseti poznávacích kartiček s dinosauří tematikou s velmi pěknými ilustracemi Lucie Raškovové, grafickou úpravou Anny Pleštilové a mým skromným textem a odbornou korekturou zároveň. Kartičky zahrnují barevný obrázek dinosaura na lícní straně a zajímavé (byť stručné) informace o něm na straně zadní. Dinosauři jsou zkrátka ideálním průvodcem do muzea, školy nebo třeba na výlet do přírody!

———

Celkový pohled na poznávací kartičky Dinosauři. Kredit: Nakladatelství Bylo nebylo

———

Obecně se zde setkáte s méně známými druhy dinosaurů, jako je severoamerický tyranosauroid Lythronax argestes, čínský heterodontosaurid Tianyulong confuciusi nebo argentinský sauropod Patagotitan mayorum. Nechybí ale ani jediný pojmenovaný neptačí dinosaurus z našeho území, tedy „kutnohorský“ ornitopod Burianosaurus augustai. A malé překvapení na závěr – jedním z dinosauřích druhů na kartičkách je i současný pěvec a v lidských aglomeracích obecně hojný druh vrabec domácí! Ostatně pravidelní čtenáři tohoto blogu jistě dobře vědí, že ptáci jsou vlastně posledními přežívajícími dinosaury. Ale zpět k nové publikaci – kartičky se dají připnout malou karabinkou například za poutko u kalhot nebo školní batoh, což naznačuje, že tato knížečka je vhodná zejména pro děti školního věku. Tak ať se jim i jejich rodičům líbí!

———

Kartičky jsou esteticky hodnotným a praktickým průvodcem dětí na cesty do školy nebo třeba do přírody. Kredit: Nakladatelství Bylo nebylo

———

Odkazy:

https://www.bylonebylo.com/dinosauri

https://www.kosmas.cz/knihy/260079/dinosauri-kapesni-atlas/

———

Další informace:

Dinosauři – poznávací kartičky, 56 x 88 mm, ofsetový tisk, karton, laminace, ISBN 978-80-907162-7-8

Kresba Lucie Raškovová, odborná konzultace a text Vladimír Socha. Grafická úprava Anna Pleštilová.

———

Leave a Comment

Filed under Literatura, Něco o autorovi, O dinosaurech obecně, Paleoart, Pozvánky a tipy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *