Dinosauří Guinnessovka

…aneb Představení autorovy šestnácté knihy

Jako teenager jsem již někdy v polovině 90. let dostal k vánocům krásnou publikaci Guinnessova kniha zvířat, pojednávající o všech možných rekordech a kuriozitách ze světa současných živočichů. Mnohá v ní uvedená fakta pro mě byla natolik fascinující, že podnítila moji dětskou fantazii a přiměla mě přemýšlet o přírodě i jejích nádherných výtvorech jinak. Již tehdy jsem si také moc přál, aby byla jednou vydána podobná kniha o pravěké přírodě, zejména pak o druhohorních „neptačích“ dinosaurech. Bohužel se mi toto přání (alespoň v rámci českého knižního trhu) dosud nesplnilo, a tak jsem vloni konečně mohl k tomuto milému úkolu přistoupit se vší skromností – já sám.

———

———

Stejně jako nyní již ve většině případů byl mým spolupracovníkem při tvorbě knihy výborný malíř a paleo-výtvarník Vladimír Rimbala, který knihu vyzdobil svými krásnými ilustracemi. Samotnou publikaci i její obsah už jsem zde stručně představoval dříve, když ještě do jejího vydání zbývalo několik týdnů. Nyní už je tato svým zaměřením unikátní publikace dostupná na knižním trhu a měla by být běžně k dostání ve větších knihkupectvích i k zakoupení online. Jako její autor se již na tomto místě omezím pouze na přání, ať je Vám příjemné její čtení či jen listování jejími stránkami do stejné míry, jako mně se líbilo její psaní. Tolik tedy autor tohoto „dinosauřího“ blogu i zbrusu nové knihy Dinosauři – rekordy a zajímavosti.

———

Odkazy:

https://www.knihykazda.cz/dinosauri-rekordy-a-zajimavosti/

https://www.databazeknih.cz/knihy/dinosauri-rekordy-a-zajimavosti-479030

https://www.citarny.cz/knihy-lide/vzdelavani-a-souvislosti/souvislosti/dinosauri-rekordy-a-zajimavosti-ze-zmizeleho-sveta-aneb-vite-kolika-let-se-dinoasuri-dozivali

http://www.pravek.info/novinky/vychazi-dinosauri-rekordy-a-zajimavosti/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dinosauři – rekordy a zajímavosti

Leave a Comment

Filed under Literatura, Něco o autorovi, O dinosaurech obecně, Pozvánky a tipy, Rekordy a statistika, Ze života

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *